МАЛИОТ ГОЛЕМ ЖИВОТ

DOWNSIZING

mAL-GOLEM-x

режија: Alexander Payne
улоги: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, Kristen Wiig

премиера: 1.2.2018
времетраење: 135′
земја: САД
жанр: Комедија, драма, научна фантастика

„Малиот голем живот“ зборува за тоа што би се случило ако по изумот на норвешкиот научник, постои формула што ги смалува луѓето на висина од десет сантиметри. Така, смалени, луѓето сфаќаат колку изнесуваат животните трошоци во новото опкружување. Со ветувањата дека ќе имаат подобар живот, еден сосема обичен човек, Пол, со сопругата Одри носи одлука да го напушти својот стресен живот, да се смали и пресели во нова, мала заедница. Тој избор ќе покрене лавина нови предизвици и животни авантури.