МАЛИОТ ГАНГСТЕР

THE LITTLE GANGSTER

режија: Arne Toonen, Arent Jack
улоги: Thor Braun, Henry van Loon, Meral Polat, René van ‘t Hof

премиера: 24.4.2017
времетраење: 102′
земја: Холандија
жанр: Комедија, криминалистички, семеен
*Синхронизиран на македонски

„Малиот гангстер“ ја раскажува приказната за Рик Боскамп, момче коешто е уморно да биде секојдневна мета на своите соученици – силеџии. Кога Рик со своето семејство ќе се пресели во друг град, со цел да избегне повторно задевање од новите соученици, добива идеја да ги измами дека неговиот татко е важен и опасен мафијашки лидер. Сите негови соученици и соседи го почитуваат Рик и татко му, сè додека не се појави силеџијата од неговото минато.