МАЛИОТ БРОД СПАСИТЕЛ

ELIAS OG STOREGASPS HEMMELIGHTET

brotceto spasitel_poster

режија: Simen Alsvik, Karsten Fullu
улоги: Marie Blokhus, Anderz Eide, Marcus Gunnarsen

премиера: 3.3.2018
времетраење: 76
земја: Норвешка
жанр: Анимиран

По храбрата мисија за спасување за време на бура, младиот брод спасител Елијас е повикан да работи во Големото пристаниште. Возбудено прифаќа и го напушта стариот живот и пријателите, но набро сфаќа дека поголемото не е секогаш подобро. Кога ќе открие како криминална банда ископува скапоцен метал, кој има моќ да влијае на временските неприлики, Елијас ќе мора да побара помош од пријателите.