МАЛИОТ БИГФУТ

THE SON OF BIGFOOT

режија: Jeremy Degruson, Ben Stassen
улоги: Cinda Adams, Bob Barlen, Cal Brunker, Joey Camen

премиера: 7.9.2017
времетраење: 92′
земја: Белгија, Франција
жанр: Анимиран, комедија

Возбудлива авантура за тинејџерот Адам, кој тргнува во потрага за својот татко и открива неверојатна тајна – татко му е, ни повеќе ни помалку, легендарниот Бигфут. Тој со години се криел длабоко во шумата за да се заштити и себе и своето семејство од големата корпорација HairCo., која сака да изведе експеримент со неговата ДНК. Таткото и синот почнуваат да го надоместуваат загубеното време, а Адам наскоро открива дека има супермоќи. Меѓутоа, не е свесен дека неговата потрага по таткото ја донела корпорацијата блиску до Бугфут.