ЛЕО ДА ВИНЧИ: МИСИЈА МОНА ЛИЗА

LEO DA VINCI: MISSIONE MONNA LISA

leo da vinci_poster

режија: Sergio Manfio
улоги: 

премиера: 19.4.2018
времетраење: 85′
земја: Италија
жанр: Анимиран, авантура, семеен

Животот во градот Винчи е мирен. Младиот Лео да Винчи работи на нови изуми со помош на пријателот Лоренцо, додека неговата симпатија Лиза ги гледа и им се потсмева. Еден ден куќата на Лиза ќе ја зафати пожар, па семејството нема да може да ги отплаќа долговите. За да ја спаси Лиза од непосакуваното мажење за еден благородник, екипата ќе се впушти во авантура за пронаоѓање богатство, но во судир со пиратите, помогнати од генијалните изуми на Лео.