ЛЕГО БЕТМЕН ФИЛМ

THE LEGO BATMAN MOVIE

режија: Chris McKay
улоги: Ralph Fiennes, Jenny Slate, Rosario Dawson, Mariah Carey, Zach Galifianakis

премиера: 9.2.2017
времетраење: 90′
земја: САД, Данска
жанр: Анимиран, акција, авантура

По големиот успех на Лего филм, Ворнер Брос ни носи нова возбудлива Бетмен Лего авантура. Во овој филм ќе го гледаме Бетмен, кој мора да ја напушти својата улога на самостоен херој и да научи да работи тим, затоа што на неговиот град му се заканува Џокерот со најопасната завера до сега.
Покрај тоа, во Готам се случуваат и други големи промени: Брус Вејн заедно со криминалците од Готам Сити мора да се грижат за момчето што го усвоил.