ALL EYEZ ON ME: ЛЕГЕНДАТА ЗА ТУПАК ШАКУР

ALL EYEZ ON ME

режија: Benny Boom
улоги: Demetrius Shipp Jr., Danai Gurira, Kat Graham, Hill Harper

премиера: 29.6.2017
времетраење: 140′
земја: САД
жанр: Биографски, драма, музички

Филмот го следи Шакур од неговите млади денови во Њујорк, до времето кога станува еден од најпознатите и највлијателните гласови на светот пред својата прерана смрт на возраст од 25 години. И покрај сите неприлики, сировиот талент на Шакур, моќните текстови и револуционерниот ум го движеа напред, па стана културна икона чиешто наследство и натаму расте долго по неговото заминување.