ЛЕДЕРФЕЈС: ПОЧЕТОК

LEATHERFACE

режија: Alexandre Bustillo, Julien Maury
улоги: Finn Jones, Stephen Dorff, Nicole Andrews, Lili Taylor

премиера: 19.10.2017
времетраење: 90′
земја: САД
жанр: Хорор, трилер

Во овој филм, кој му претходи на дејството во филмот „Тексашки масакр со моторна пила“, млада медицинска сестра е киднапирана од четири тинејџери, кои побегнале од психијатриска установа и ја водат на пат низ пеколот. Еден од нив е осуден на живот преполн со трагедии и стравови, кои ќе му го уништи здравиот разум и ќе го претвори во чудовиштето Ледерфејс, а го прогонува еден растроен полицаец желен за одмазда.