ЛАВИРИНТ: ЛЕК ЗА СМРТТА

MAZE RUNNER – THE DEATH CURE

maze runner death cure_poster

режија: Wes Ball
улоги: Rosa Salazar, Thomas Brodie-Sangster, Dylan O’Brien, Aidan Gillen

премиера: 25.1.2018
времетраење: 140′
земја: САД
жанр: Акција, научна фантастика, трилер

Во новата авантура Томас ја предводи одметнатата група во нивната последна и најопасна мисија досега. За да ги спасат пријателите, мора да влезат во легендарниот Последен град, лавиринт под контрола на една мистериозна и моќна организација, за кој ќе дознаат дека е најсмртоносниот од сите. Кој ќе успее да преживее, ќе ги добие одговорите на сите прашања кои си ги поставувале од првиот момент кога влегле во лавиринтот.