ЛА ЛА ЛЕНД

LA LA LAND

режија: Damien Chazelle
улоги: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt, Terry Walters

премиера: 5.1.2017
времетраење: 128′
земја: САД
жанр: Комедија, драма, музички

Од сценаристот и режисер на фантастичниот Whiplash, доаѓа уште еден музички филм. Приказна за Себастијан, џез музичар што свири по ноќните барови и Миа, надежна актерка, која меѓу аудициите работи како келнерка и ги послужува филмските ѕвезди. Водени од желбата за успех што владее во Лос Анџелес, донесуваат одлуки што ги дефинираат нивните приоритети. Како што расте нивниот личен успех, така нивната љубов избледува.