КРАЛОТ АРТУР: ЛЕГЕНДАТА ЗА МЕЧОТ

KING ARTHUR: LEGEND OF THE SWORD

режија: Guy Ritchie
улоги: Charlie Hunnam, Jude Law, Annabelle Wallis, Hermione Corfield

премиера: 11.5.2017
времетраење: 126′
земја: В. Британија, Австралија, САД
жанр: Акција, авантура, драма

Кога таткото на Артур ќе биде убиен од неговиот брат, Вортигерн, тој ја презема неговата круна. Губејќи го наследството, Артур се наоѓа на мрачните улици на градот. Но, кога ќе го извлече мечот од каменот, неговиот живот потполно ќе се смени и ќе биде присилен да ја дознае вистината за своето потекло, без разлика дали тоа му се допаѓа или не. Артур, кој е легитимен наследник, во друштво на своите пријатели и убавата Гиневра, ќе мора да се бори со сите сили против тиранинот Вортингер и неговите смртоносни магични моќи.