КОНГ: ОСТРОВОТ НА ЧЕРЕПИТЕ

KONG: SKULL ISLAND

режија: Jordan Vogt-Roberts
улоги: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John Goodman

премиера: 9.3.2017
времетраење: 120′
земја: САД, Виетнам
жанр: Акција, авантура, фантастика

Во 1971 година, екипа истражувачи, придружувана од група војници, влегува во авантура на непознатиот, неистражен остров во Тихи океан – убав, но и опасен. Легендата вели дека на островот живеат праисториски животни и чудовишта. Набргу почнува борбата за гол живот. Со самата своја појава Конг покажува кој е кралот на Островот на черепите.