КАКО ЛУДИ

LIKE CRAZY

режија: Paolo Virzì
улоги: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti, Valentina Carnelutti, Sergio Albelli

премиера: 12.1.2017
времетраење: 118′
земја: Италија, Франција
жанр: Комедија, драма

На психијатриска клиника во Тоскана се раѓа пријателството помеѓу Беатрис и Донатела. Нивните животни приказни се различни, но се зближуваат за време на образовната работна програма надвор од клиниката, кога ќе им се укаже можност за бегство. Така започнува патот полн со авантура, кој ќе ги промени нивните животи и ќе им помогне да ја сфатат убавината на несовршенството.