ИСТРАЖУВАЧОТ ТАД И ТАЈНАТА НА КРАЛОТ МИДА

TADEO JONES 2

tadeo jones_poster

режија: David Alonso, Enrique Gato
улоги: Óscar Barberán, Michelle Jenner, Adriana Ugarte, Luis Posada

премиера: 25.1.2018
времетраење: 85′
земја: Шпанија
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Две години по првата авантура, Тад Џонс и Сара Лавроф живеат одделни животи. Tој како градежник што студира археологија, а таа како прочуен археолог и истражувач. Откако ќе ја пронајдат последната трага од ѓерданот на Кралот Мидас, Сара го поканува Тад на изложба во Лас Вегас, каде што се надева дека ќе стане негова девојка. Непосредно пред неговото патување, милионерот Џек Ракман ја киднапира Сара со надеж дека ќе му ја открие локацијата на останатите три дела од ѓерданот. Тад формира тим со Тифани, Мумијата и кучињата Џеф и Белзони за да ја спасат Сара и да го покорат Џек пред тој да ја искористи моќта на ѓерданот и да претвори во злато сѐ што ќе допре.