ИСЦЕЛИТЕЛ

SECRET INGREDIENT

iscelitel

режија: Gjorce Stavreski
улоги: Blagoj Veselinov, Anastas Tanovski, Aksel Mehmet, Aleksandar Mikic, Miroslav Petkovic, Dime Ilev, Simona Dimkovska

премиера: 20.11.2017
времетраење: 104′
земја: Македонија
жанр: Комедија

Механичар од железничко депо, немајќи пари да купи лекови, му дава на татко му колач направен од украдена марихуана за да му ги ублажи болките од рак, меѓутоа е притиснат од криминалците што си ја бараат дрогата назад и соседите-душкала, кои во него гледаат нова надеж, исцелител.