ГОЛИЈАТ

GOLIATH

goliath_poster

режија: Dominik Locher
улоги: Sven Schelker, Jasna Fritzi Bauer, José Barros

премиера: 1.3.2018
времетраење: 85′
земја: Швајцарија
жанр: Драма

Љубовта на Давид и Џеси е ставена на тест кога Џеси ненамерно останува бремена. Помислата дека Давид ќе стане татко му предизвикува паника. Кога тие ќе бидат нападнати во возот, Давид не може да ја заштити својата девојка, со што му се потврдува неговиот страв дека тој не е прав маж за да се грижи за нив. Во очај, Давид почнува да зема стероиди поради што станува агресивен, станува закана за неговата девојка и за нероденото дете.