ГОЛЕМИОТ КИНЕСКИ ЅИД

THE GREAT WALL

режија: Yimou Zhang
улоги: Matt Damon, Tian Jing, Pedro Pascal, Willem Dafoe

премиера: 17.2.2017
времетраење: 103′
земја: Кина, САД
жанр: Акција, авантура, фантазија

Во времето на династијата Сонг, северно од Кинескиот ѕид, група платеници е гонета од кидански бандити. При бегството еден од нив ќе биде заробен во ѕидините на големото светско чудо. Откако ќе ги дознае тајните на ѕидот, ќе се придружи на големата армија елитни војници коишто треба да се соочат со неверојатно силен противник. Неговата потрага по богатство ќе се претвори во херојска борба за чест.