ГОЛЕМАТА АВАНТУРА НА ЕДЕН МАЛ ХРЧАК

RETTET RAFFI

режија: Arend Agthe
улоги: Nicolaus von der Recke, Sophie Lindenberg, Henriette Heinze

премиера: 17.8.2017
времетраење: 97′
земја: Германија
жанр: Анимиран, авантура

Осумгодишниот Семи (Николаус фон дер Реке) и неговиот хрчак Рафи се неразделни. Хрчакот на Семи е нешто посебно. Имено, тој знае да игра фудбал и има подобар мирис од кое било куче-трагач. Враќајќи се од ветеринар ќе биде украдена колата на мама заедно со кафезот и хрчакот. За Семи е јасно: нема да го остави на цедило својот најдобар пријател. Носејќи брзо одлука и без да им каже на мајка си Хелене (Хенриете Хајнце) или на постарата сестра Моли (Софи Линденберг), најпосле самиот тргнува повторно да си го најде својот мал пријател во големата метропола Хамбург. Наскоро се воспоставува дека Рафи е киднапиран од бескруполозен злосторник. Започнува турбулентна авантура.