ГЕНЕРАЦИЈА МИЛЕНИУМ

MILLENNIALS

режија: Jana Bürgelin
улоги: Anne Zohra Berrached, Leonel Dietsche, Anna Herrmann

премиера: 5.10.2017
времетраење: 100′
земја: Германија
жанр: Драма

Филмот ги следи двата протагонисти Ен и Лео како нивна придружба. Двајцата се во раните 30-ти години, тие се блиски пријатели, но не и пар. Она што ги поврзува е нивната урбана позадина и нивниот космополитски став. Тие се разликуваат само по различниот пристап кон малите нешта во животот. Деновите и ноќите им се исполнети со различни можности, но сепак ништо не се одвојува. Ен е успешна режисерка, која е решена да направи кариера. Но, нема многу активен социјален живот. Лео, пак, е со главата в облаци. Сака да биде фотограф и копнее да сака и да биде сакан. Нивните средби и инспиративни авантури ќе ги предизвикаат да ја воочат ограниченоста на нивните различни пристапи кон животот.