ФЕРДИНАНД

FERDINAND

Ferdinand_poster

режија: Carlos Saldanha
улоги: John Cena, Kate McKinnon, Bobby Cannavale

премиера: 21.12.2017
времетраење: 106′
земја: САД
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Откако луѓето погрешно го доживуваат како разуздан ѕвер, Фердинанд е заробен и одведен од дома. Одлучен да се врати кај своето семејство, тој собира тим од крајни спротивности и тргнува на неверојатна авантура. Приказната за Фердинанд докажува дека предрасудите не смеат да постојат и дека не треба да судиме некого според неговиот изглед.