ФАДО

FADO

режија: Jonas Rothlaender
улоги: Golo Euler, Luise Heyer, Albano Jerónimo, Pirjo Lonka

премиера: 21.9.2017
времетраење: 101′
земја: Германија, Португалија
жанр: Драма, трилер

Младиот доктор Фабиан патува во Лисабон за повторно да ја освои поранешната девојка, Доро. Двајцата постепено се зближуваат, но се прогонети од сопствените стравови. Љубомората на Фабиан уште еднаш ја става нивната врска на тест.