ЕМОТИКОНИ: ФИЛМ

EMOJI MOVIE

режија: Tony Leondis
улоги: T.J. Miller, James Corden, Anna Faris, Maya Rudolph

премиера: 3.8.2017
времетраење: 86′
земја: САД
жанр: Анимиран, авантура, комедија

„Емотикон: Филм“ го открива тајниот свет во вашиот паметен телефон. Скриен во една апликација се наоѓа градот Текстополис, град во кој живеат сите емотикони. Надевајќи се дека ќе бидат избрани од страна на корисникот на телефонот, секој емотикон има само еден израз, освен Џин, темпераментен емотикон, кој има повеќе изрази. Решен да стане нормален како и другите емотикони, заедно со неговиот најдобар пријател Hi-5 и озогласениот програмер на кодови Jailbreak, тргнува во авантура низ апликациите на телефонот да го пронајде Код, кој ќе го поправи.