ЧУВАЈ МИ ГО ГРБОТ

THE HITMAN’S BODYGUARD

режија: Patrick Hughes
улоги: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Roy Hill

премиера: 31.8.2017
времетраење: 118′
земја: САД, Кина, Бугарија, Холандија
жанр: Акција, комедија

Генијална акциона комедија во која главните улоги ги играат Семјуел Л. Џексон и Рајан Рејнолдс. Едниот е најбаран платен убиец на светот, а другиот врвен агент, кој има задача да го штити. Нормално, ништо не се одвива по планот. Тие веќе се смртни непријатели, кои со години се гледаат преку нишанот, а сега мора да бидат неразделни. Кога ќе се поврзат започнува неверојатна бркотница со автомобили, бизарни бродски ескапади и средба со немилосрдниот крвожеден источноевропски диктатор (Гери Олдмен).