ЧОВЕК-ПАЈАК: ВРАЌАЊЕ ДОМА (3Д)

SPIDER-MAN: HOMECOMING (3D)

режија: Jon Watts
улоги: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Gwyneth Paltrow

премиера:.6.7.2017
времетраење: 133′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, научна фантастика

Младиот Питер Паркер, возбуден од искуството што го имал со Одмаздниците, се враќа дома, во куќата во која живее со тетка му. Таму тој е под будното око на својот нов ментор, Тони Старк. Питер се обидува да се врати на својата нормална секојдневна рутина, иако сѐ уште го мачат  мислите дека треба да се докаже како вистински суперхерој. Но, вистинскиот момент за тоа можеби ќе дојде и многу порано отколку што се надева, кога во градот ќе се појави нов негативец.