БЕЛА НОЌ 2017 12.00 - НАШЕТО ПОСЛЕДНО ТАНГО (OUR LAST TANGO) 14.30 - СЛАВА (GLORY) 17.30 - АКУШЕРКА (THE MIDWIFE) 20.00 - КОГА ДЕНОТ НЕМАШЕ ИМЕ 22.00 - КОГА ДЕНОТ НЕМАШЕ ИМЕ 00.30 - СЛАВА (GLORY) 03.00 - ГЕНЕРАЦИЈА МИЛЕНИУМ (MILLENNIALS) 05.30 - ФАДО (FADO) 08.00 - АКУШЕРКА (THE MIDWIFE) Read more
DALIDA режија: Lisa Azuelos улоги: Sveva Alviti, Riccardo Scamarcio, Jean-Paul Rouve, Patrick Timsit, Vincent Perez премиера: 28.9.2017 времетраење: 124' земја: Франција, Италија жанр: Биографски Филмот е базиран врз животната приказна на популарната музичка икона, Далида, која во текот на 50-те, за да во текот на кариерата долга 3 децении продала повеќе од 130 милиони плочи низ светот. [...] Read more
FADO режија: Jonas Rothlaender улоги: Golo Euler, Luise Heyer, Albano Jerónimo, Pirjo Lonka премиера: 21.9.2017 времетраење: 101' земја: Германија, Португалија жанр: Драма, трилер Младиот доктор Фабиан патува во Лисабон за повторно да ја освои поранешната девојка, Доро. Двајцата постепено се зближуваат, но се прогонети од сопствените стравови. Љубомората на Фабиан уште еднаш ја става нивната врска на [...] Read more
GLORY режија: Kristina Grozeva, Petar Valchanov улоги: Stefan Denolyubov, Margita Gosheva, Ana Bratoeva, Nikola Dodov премиера: 14.9.2017 времетраење: 101' земја: Бугарија, Грција жанр: Драма Цанко Петров, работник во железница наоѓа милион лева на железничката пруга. Одлучува целата сума да ја врати во полиција, а државата го наградува со нов рачен часовник, кој наскоро престанува да работи. Во [...] Read more