БЕЗ ЉУБОВ

LOVELESS

loveless_poster

режија: Andrey Zvyagintsev
улоги: Maryana Spivak, Aleksey Rozin, Matvey Novikov, Marina Vasilyeva, Daria Pisareva

премиера: 7.12.2017
времетраење: 127′
земја: Русија, Франција
жанр: Драма

Жења и Борис поминуваат низ пеколен развод исполнет со презир, фрустрација и обвинувања. Отпочнувајќи нови животи, секој со нов партнер, нестрпливи се да започнат одново, да свртат нов лист, дури и по цена на закани за напуштање на нивниот 12-годишен син, Аљоша. Но, по една од нивните расправии, Аљоша исчезнува…