БЕРИ СИЛ: АМЕРИКАНСКИ ОРИГИНАЛ

AMERICAN MADE

режија: Doug Liman
улоги: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright, Caleb Landry Jones

премиера: 24.8.2017
времетраење: 115′
земја: САД
жанр: Акција, биографски, комедија

Американски оригинал е вистинска биографска приказна за пилотот Бери Сил, кој криумчарел дрога, оружје и пари од Колумбија во САД, а подоцна е ангажиран од ЦИА за една од најголемите тајни операции во историјата на САД.