БАНАТ

BANAT

banat_poster

режија: Adriano Valerio
улоги: Edoardo Gabbriellini, Elena Radonicich, Stefan Velniciuc

премиера: 22.2.2018
времетраење: 82′
земја: Италија, Романија, Бугарија, Македонија
жанр: Драма

Бари, град во економска криза. Иво е агроном, но поради неможност да се вработи, заминува на работа во Банат во Романија. Клара е на работ да ја изгуби работата во пристаништето во Бари. Двајцата се сретнуваат случајно и веднаш се разбираат меѓу себе. Тие поминуваат само една ноќ заедно, но тоа е доволно да се создаде врска и да сакаат да се сретнат повторно. Кога Клара го посетува во Романија, тие се вљубуваат. Но, дали само егзил е патот до среќата?