АТОМСКА РУСОКОСА

ATOMIC BLONDE

режија: David Leitch
улоги: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman, Eddie Marsan

премиера: 17.8.2017
времетраење: 115′
земја: Германија, Шведска, САД
жанр: Акција, мистерија, трилер

Шпионски трилер во кој Шарлиз Терон игра шпионка од МИ6. Совршената машина за убивање, сензуална и дива, за време на Студената војна ќе биде пратена во Берлин за да разоткрие шпионски ланец одговорен за смртта на еден таен агент и да ја најде листата на двојни агенти.