АМЕРИКАНСКИ ПЛАТЕНИК

AMERICAN ASSASSIN

режија: Michael Cuesta
улоги: Dylan O’Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan, Chris Webster

премиера: 28.9.2017
времетраење: 115′
земја: САД
жанр: Акција, трилер

Две децении по Студената војна, исламскиот теророзам е во подем, а заменикот на главниот за операции, Томас Стансфилд, собира нов тим тајни агенти, невидливи луѓе, кои ќе се соочат со таа опасност во другите земји, пред истата да стигне во САД. Кусо по терористичкиот напад на Пан Ам, штитеничката на Стансфилд, Ирена Кенеди наоѓа совршен кандидат, Мич Рап, кој по шестмесечна интензивна обука ќе се претвори во машина за убивање.