АМЕРИКАНСКА ПАСТОРАЛА

AMERICAN PASTORAL

режија: Ewan McGregor
улоги: Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Peter Riegert

премиера: 23.3.2017
времетраење: 108′
земја: САД, Хонг Конг
жанр: Криминалистички, драма

Филмот е снимен според романот на добитникот на Пулицерова награда, Филип Рот и го слика времето на големи политички превирања и како последица на тоа рушењето на американското семејство и „американскиот сон“. Совршениот семеен живот на Свид Левов се менува целосно кога неговата ќерка тинејџерка ќе се радикализира политички и ќе учествува на еден протест против војната во Виетнам, со фатални последици.