АКУШЕРКА

THE MIDWIFE

режија: Martin Provost
улоги: Catherine Deneuve, Catherine Frot, Olivier Gourmet, Quentin Dolmaire

премиера: 5.10.2017
времетраење: 117′
земја: Франција
жанр: Драма

Клер работи како акушерка во породилното одделение на една болница. Таа е хумана и целосно посветена на здравјето на своите пациенти. Но, во нејзиниот живот не цветаат рози. Нејзината болница наскоро ќе биде затворена, а кога нејзиниот син ќе ја напушти поради студиите, таа останува сосема сама. Тогаш во нејзиниот живот се појавува Беатрис, поранешна љубовница на нејзиниот татко.