АХ, ЉУБОВ МОЈА

OH MY LOVE

режија: Kole Angelovski
улоги: Nina Dean, Atanas Atanasovski, Aleksandar Mikic, Sonja Stamboldzieva

премиера: 27.4.2017
времетраење: 104′
земја: Македонија

„Ах, љубов моја“ е приказна за позната поп пејачка Сузан, која по успешната турнеја низ Турција и емотивните проблеми предизвикани од раскинувањето на долгогодишната љубовна врска, доаѓа во еден хотел да се одмори во мир и тишина, далеку од јавноста и новинарите. Меѓутоа, во хотелот се појавува нејзиниот поранешен љубовник Селпин, кој сака да се збогува со неа, по што сè тргнува наопаку.